Iz ženskog ugla



Zato što se ne borim, zato ću ostati sama. Kakvo licemerje! Koliko to što je rekao pokazuje i dokazuje manjak njegove muškosti! ON čeka da se ja za njega borim!

Nekada davno jedan stari kralj imao je sina. U celom kraljevstvu nije bilo lepšeg princa, a kralj je bio ponosan na svog sina lepotana. Plemkinje i vojvotkinje iz okolnih kraljevstava borile su se za prinčevu pažnju. Kralj je neretko organizovao razne svetkovine u prinčevu čast ne bi li pronašao snažnu, junačku ali i lepu ženu za svoga sina. Bilo je nadmetanja u bacanju koplja, mačevanja, borbi između vojvotkinja i plemkinja kako bi dokazale da mogu da se bore ili idu u lov kada kralj više ne bude mogao. Ali princu sve to nije bilo dovoljno. On je maštao da se i njemu desi jedna bajkovita priča u kojoj će ga zla vila zatvoriti u najvišu kulu, a kulu će čuvati strašni zmaj pa će samo najhrabrija princeza nadmudriti zmaja i doći da ga spase.

Kakva ironija!
Kakav cinizam!

Pitam se kakav bi svet tek bio kada bi se deci čitale bajke poput ove?

Razumem ja da princ ne postoji... Kako bi i postojao kada i sam pati od viška ženskih hormona. Ja pitam, da li se savremenom muškarcu poremetio sistem vrednosti i karakternih osobima od trenutka pojavljivanja tzv. metroseksualaca a.k.a. muškaraca koji drže do svog izgleda (čitaj intelektualaca, jer svi su danas pametni), ili je po sredi nešto drugo?

On od mene očekuje da mu priđem, on od mene očekuje da ga pozovem na piće, on nije siguran u  moje namere, njemu su sve žene iste, on često menja raspoloženja, potrebno mu je vreme da se vrati u normalu i treba ga ostaviti samog, on misli da ja treba da pozovem prva a ako ne pozovem nije mi stalo, on ne razume zašto ja odustajem i zašto se ne borim...

Ok, u redu, žene su bile mažene i pažene, i da naučene da se oko njih potencijalni prosci polome. Ali, zar niste tražili da budete jači pol? Da ste za sve bogom dani jer žensko nije stvoreno za takve stvari? Zar vam ne treba neko ko će da vas pere, hrani i seksualno podmiri? I ne, ne može mama do kraja života da vam bude veš mašina i kuvarica, a posebno ne može da vam pomogne u ovom delu koji se tiče seksa. Hvala Bogu pa niste psihijatrsijski slučajevi! Niste zar ne!?
Kada žensko treba u isto vreme da odigra ulogu nekoga ko će seksualno da privuče (ne pokušavajte da me ubedite da zapravo prvo razmišljate glavom... molim vas), a onda treba da bude i neko ko nije uvek u pravu, treba da uvek bude tip-top da neka druga ne bi uskočila u vaše "vidno" polje, treba da ne ide u teretane a izgleda kao Megan Foks (i da uz to ne drži ni dijete), treba da je pametna ali ne sme da bude pametnija od vas... Isto tako, treba da je čedna a ne poput "onih" klinki... Čekajte, zar ne mislite da bi dovoljno pošteno bilo da na račun svega toga što jedna žena mora i jedno muško tretira tu istu žensku osobu kao paženu i maženu? Pa ne živimo u doba robovlasništa valjda!? To što si ti tačno ono što on traži, to je idealno ... ali, nisi zaslužila ni da te tretira kao osobu koja je ženskog pola. Pa i konji dobiju nagradu kada urade ono što je džokej od njih tražio!
Da li žena treba i da preuzme ulogu muškarca, a da vi... ne znam, šta onda kog đavola vi i radite?

"Budi muško, javi se prva."
"Strašno je to što TI gledaš Godzilu!"
Tviter lista preplavljena profilima porno glumica ispod čijih slika ponosno stoji komentar "nemaš pojma šta bih ti radio".
A onda očekivanje uvažavanja njega kao alfa mužjaka. Kako? Zašto?

Kaže "probaj ti da budeš odbijena nebrojeno puta pa mi onda reci da nismo u pravu". A ja kažem na sve to da samo slabići odustaju. Koliko znam još nije desio smak sveta zato što je neka devojka odbila da izađe s onim ko je pozvao. Svi znamo, a ja bih lagala ako bih rekla da je drugačije, da čak ni žensko ne zna kako ženski mozak funkcioniše. Dok one čekaju princa odbiće mnogo žaba iz prostog razloga što nijedna od tih žaba ne zrači tom nekom harizmom koju ona očekuje da doživi. Sa druge strane, nekad ni ta harizma ne mora da funkcioniše jer je samo neophodna dobra "žvaka".

Njega mrzi i da proba, dok one pokušavaju da ih na svaki način pokrenu. Na nesreću - rade to pogrešno.

Poenta, ne treba niko ni za koga da se bori. Hoću da kažem da ne vidim suštinu dokazivanja bilo čije naklonosti, jer traženje dokaza implicira nedostatak poverenja i samopouzdanja. Ima logike zar ne?

Od kad su muškarci postali kevin princ (ne mislim na fudbalera, jer da mislim ime i prezime bi bili napisani velikim slovima) počeli su i sami da poprimaju karakteristike žena. Da li namerno ili slučajno ne znam. Zamorno je i jednima i drugima da izlaze na kraj sa prenemaganjima, PMS-ovima i raznim glavoboljana. Ipak, totalno je netipično da se jedno muško ... ponavljam muško ... nećka i vaga, da danas hoće a sutra ne zna dok prekosutra neće, pa mu onda bude krivo što je rekao da neće kad je u stvari hteo. Vidite, ženski PMS je skroz legitimna izmišljotina jer, mislim, ima se dokaza za taj M iz PMS-a svakog meseca. A gde je vama muškarcima dokazni materijal?

Jesmo spremni za jedan vojni dril momci? Rasčistite u glavama šta hoćete, nemojte da ste seka perse... stvarno vam ne stoji !



Коментари

Популарни постови са овог блога

Priča o mesecu

Bitchy love

Priča o anđelima